forum


~HTML basic
   ~Wat is html ?
   ~Over tags
   ~Stijl tags
   ~Plaatsings tags
   ~Letter tags
   ~Kleuren tags
   ~Links
   ~Plaatjes
   ~Tabellen
   ~En verder

~Forum
~Downloads
~Links
~Referenties
~Disclaimer
~Feedback

 

 


ZO !

Dit is dan het einde van de Webles HTML basic.

Laat mij a.u.b. via het feedbackformulier weten wat je er van vond. Heb je er iets van geleerd, vond je het niks, alles duidelijk ? Wil je meer weten, bekijk dan de Cursus webpage designer van NHA! En mocht het allemaal niet gelukt zijn, dan kun je altijd nog een website laten bouwen!

In ieder geval bedankt voor het volgen van mijn cursus!

Hieronder staan nog een aantal weetjes m.b.t. het maken en beheren van een pagina. Wees verstandig, lees ze door ! Ennuh.. is de cursus bevallen, dan kun je mij een groot plezier doen met een linkje naar deze cursus (www.webles.nl) op jouw website. Je weet nu vast wel hoe dat moet!

Extra lesje : Uploaden en andere algemene weetjes.

Uploaden

Je weet nu hoe je een paginaatje moet maken en hoe je hem kan bekijken. Nu moet ie alleen nog even voor de rest van de wereld zichtbaar worden. Hoe ? Simpel. Gewoon jouw pagina uploaden (omgekeerde van downloaden) naar een computer die voor iedereen toegankelijk is. Vraag hiervoor eerst een beetje ruimte aan op een server bij een hosting-provider. Dit kan gratis, wat zeker is aan te raden voor beginners. Nadeel is echter dat deze gratis providers vaak tragere producten leveren, geen (goede) helpdesk hebben en vaak ook advertenties laten zien op jouw pagina. Vind je de nadelen iets te groot, dan kun je uiteraard voor een betaalde host kiezen. Kijk voor meer info over gratis en betaalde hostingproviders op Webhosters.

Maar goed. Stel je hebt zo'n accountje aangevraagd bij bijvoorbeeld Fortunecity. Je krijgt dan vervolgens van hun een aantal gegevens doe je nodig hebt om je pagina te uploaden, namelijk een Host name of address, een username en een password.

Vervolgens vullen we deze gegevens in in een FTP programmaatje en connecten we onszelf aan de server. Je ziet nu, als het goed is, twee rijen bestanden met twee pijltjes ertussen. Links is je eigen compie, rechts de server. Door op het pijltje naar rechts te klikken kun je dus een bestand van je eigen compie naar de server uploaden. Met het pijlte naar links kun je dus downloadenvan de server naar je eigen compie.

Let op ! dat het eerste bestand/pagina van jouw website dat zichtbaar moet worden "index.html" heet. Als deze namelijk een andere naam heeft zal er niets verschijnen.

Browsercompatibiliteit

Aangezien Netscape en Microsoft het niet helemaal lekker met elkaar kunnen vinden, willen ze nog wel eens vervelend gaan doen. Het resultaat hiervan is dat een html code er bij de Navigator anders uit kan komen te zien als bij de Internet Explorer. Let hierop door je pagina voordat je hem online zet eerst aandachtig bekijkt met beide browsers. Beide browsers zijn gratis te downloaden, via de downloadpagina.

Resolutiecompatibiliteit

Rekening houden met verschillende resoluties wordt vaak ook vergeten. Klik in Windows eens op je bureaublad, ga naar eigenschappen, vervolgens naar instellingen en verander daar maar eens je resolutie. Bekijk vervolgens deze pagina weer eens. Ziet er ff anders uit he ? Let hier dus ook goed op.

Meta-Tags

Sta je op het punt je site online te zetten, omdat je denkt dat je klaar bent ? Wacht dan nog heel even. Voor promotiedoeleinden moeten we eerst nog wat meta-tags gaan toevoegen aan je pagina. Meta-Tags moet je ergens in de head van je site zetten. Hieronder staan 2 Meta-Tag regeltjes, die je rechtsreeks naar je .htm bestand kan kopieren. Verander alleen wel even "Hier een omschrijving" naar een korte omschrijving van je pagina en "Hier, de, trefwoorden" naar een aantal trefwoorden die de inhoud van je pagina weergeven, gescheiden door een komma en een spatie.
<META NAME="description" CONTENT="Hier een omschrijving">
<META NAME="keywords" CONTENT="Hier, de, trefwoorden">

Geld verdienen?

Pagina af? Online gezet? Ziet er goed uit? Hoge verwachtingen? Ga er dan eens over nadenken om wat commerciele linkjes en bannertjes op je site te zetten. Kun je ook nog wat aan je nieuwe webiste verdienen. Neem eens een kijkje bij TradeTracker. Daar kun je je registreren en daarna, na het inloggen, zoeken naar campagnes die bij het onderwerp van jouw website aansluiten. Heb je een website opgezet over jouw laatste vakantie naar Italie? Meld je dan aan bij campagnes van reisaanbieders en plaats links van hun op je webiste. Zij betalen je vervolgens voor doorgestuurde bezoekers en/of verkopen!


hosting-provider
een bedrijf dat een aantal webservers heeft staan en de ruimte daarop verhuurt.....

uploaden
bestanden van jou compie "het net" op gooien.....omgekeerde van downloaden.

ftp programmaatje
proggie waarmee je bestanden kunt uploaden en downloaden.Met dit proggie kun je contact zoeken met een server, om vervolgens op een zeer eenvoudige manier je bestanden te beheren / uploaden / etc...

head
het deel van je .htm bestand dat tussen de <HEAD> en de </HEAD> tags valt.

webles © 2000-2002 kopalis