downloads


~HTML basic
   ~Wat is html ?
   ~Over tags
   ~Stijl tags
   ~Plaatsings tags
   ~Letter tags
   ~Kleuren tags
   ~Links
   ~Plaatjes
   ~Tabellen
   ~En verder

~Forum
~Downloads
~Links
~Referenties
~Disclaimer
~Feedback


Downloads

Er zijn een aantal programma's die je kunnen helpen bij het maken van websites. Hieronder staan links vermeld naar de download locaties. Voor sommige programma's moet je eerst wat gegevens invullen, maar dat spreekt allemaal voor zich. De programma's zijn trouwens programma's die ik het liefst gebruik. Dit betekent niet dat er geen andere, misschien wel betere zijn.

Kladblok

Shareware Zie het als MS Kladblok extra, met veel extra functies die handig kunnen zijn bij het maken / beheren van websites. Zeker het proberen waard.
UltraEdit 1,6 MB

FTP

Freeware

Tsja, een FTP proggie. Wat kun je er van zeggen. Het werkt, je kan er mee ftp-en. Meer heb je ook niet nodig, dus dat komt mooi uit.
AceFTP 3.50 2,4 MB

Kleurenmachine

Freeware

Dit programmaatje is al eerder in webles besproken. Het is ideaal om de hex codes van de door jou gewenste kleur te bepalen. Selecteer de kleur en je krijgt direct de hex code te zien.
HTML Paint Brush V1.6 194 K

Er zijn een aantal editors die je kunt gebruiken voor het maken van je website. Deze zijn handig voor het opzetten van een frameset of een tabel. Zo bied Netscape haar gratis Composer aan bij gebruik van haar browser, net zoals Microsoft dat met Frontpage doet. Beide programma's zal ik je echter afraden. Ze zijn gemakkelijk in het gebruik dat wel, alleen zijn de mogelijkheden vrij beperkt. Een betere editor komt van Macromedia, namelijk Dreamweaver. Ziet er misschien wat saaier en moeilijker uit dan bijvoorbeeld Frontpage, maar dat went snel.
Netscape Composer wordt geleverd bij de Netscape browser, te downloaden via Netscape.nl.
Microsoft Frontpage wordt geleverd bij de Microsoft browser, te downloaden via Microsoft.nl.
Een demo versie van Dreamweaver is te downen via Macromedia.com.

Naast Dreamweaver levert Macromedia nog een aantal prachtige producten. Twee zeer bekende en zeer handige hiervan zijn Fireworks en Flash. Macromedia Fireworks is een tekenprogramma, gericht op het webdesign. Adobe Photoshop 5 idee. Uitgebreid, relatief gemakkelijk in het gebruik. Flash is gewoon flash ! Ideaal programma. Als zo naar een gemiddelde Flash site kijkt, ziet het er allemaal errug ingewikkeld uit. Is het niet ! Flash doet een hoop voor je. Naast animaties ook zeer geschikt als tekenprogramma. Vind ik dan. Kortom, zeker het proberen waard !
Beide programma's zijn als demo te downen van de Macromedia site.
In Flas zelf zitten een aantal lesjes. Goed en Nederlands vervolg bied Flashles je aan.

Als je website af is is SimpleSubmit een handig proggie om je site heel snel en heel simpel aan te melden bij 11 van de grootste zoekmachines ter wereld. Vul naam, e-mail, url, titel en omschrijving in, druk op "submit" en klaar !
Download SimpleSubmit.

webles © 2000-2002 kopalis